Rejsebrev 4 02-07-2006 Canada Hum hum hum

Hum hum hum….

Ja siden sidst har der været en rigtig hummer inde i billedet. Vi lejede os til 2 timers rockie kørsel med chauffør og fik set og mærket hvilke kræfter sådan en bil har. På et tidspunkt holdt vi op af en skråning i en 87 graders vinkel, hvordan det kan lade sig gøre, spørger jeg mig selv om. Og drengene var dybt fascineret af legetøjets hestekræfter og alt støvet, pigerne tjaaa. Det er jo bare en bil 😉 Natur var der masser af, desværre ingen bjørne eller andre spændende dyr på vores tur. Det passer nu ikke helt, Mikkel så et meget canadisk gråt….. egern, hvilket han var ret stolt af!

Vi tog fra skønne Whistler torsdag og begav os på vej af de 300 kilometer hårnålesving i bjergene. Tak skæbne, Mikkel blev køresyg efter en halv times tid, så pauser blev der nok af. En af dem blev blandt andet holdt i en lille flække, ægte cowboy-stil ude i ørkenen et eller andet sted. Underlige mennesker, men mad fik vi da i 40 graders varme… troede Canada var et koldt land :o)

Kom sultne og trætte til hotellet ved seks tiden (så kan du selv regne ud, hvor lang tid det tog at køre) i den mest dødssyge by i “ørkenen” og fortsatte igen næste dag, de sidste 500 km mod Jasper. Denne gang var der heldigvis flere lige veje, og landskabet blev hurtigt frodigt igen.

Midt mellem himmel og hav og et eller andet sted ude mellem bjergene kommer vi kørende og jeg Chris, synes jeg ser en sort kanin i vejkanten, indtil jeg kommer tættere på, og ser at det er en bjørns øre, jeg har set…”DET VAR FANDEME EN BJØRN”, råber jeg! Fuld af adrenalin og meget stille dæk, får jeg vendt bilen og vi lister os tilbage. Så herude i ingenting sidder vi og kigger fra bilen, på en sort bjørn som bare er 10 meter fra os… ikke så meget som den gad og øjne os et blik, den havde travlt med at spise gule blomster, og nyde det gode vejr, hvis bjørne i tyk pels altså gør det…. Mener en stor og stærk bjørn skal da løbe brølende efter os og skræmme livet af os, men næh nej den sad nok så yndigt midt i den gule blomstermark??? Det var en temmelig fed oplevelse og vi var “høje” flere timer efter. Dem håber vi, at vi ser flere af, altså på afstand.

Ankom sent igen til en meget lille by i starten af Rocky Mountains omgivet af bjerge og søer, smukt smukt smukt. Vi er i en kæmpe nationalpark som strækker sig 350 km mod syd, som vi skal arbejde os igennem den næste uges tid. Indtil videre bliver vi 4 dage i Jasper, som byen hedder.

I dag lørdag vågnede vi op til Canada Dag, canadiernes nationaldag, og sådan en dag går jo ikke stille af vejen. Så fra at være en lille rolig by, blev Jasper forvandlet til et festmarked. Hele dagen har stået på fest, kager, fornøjelser og parader. I ægte nordamerikansk stil bortset fra, at det hele er GRATIS J Det var en rigtig god oplevelse og det var rigtig sjovt at opleve canadierne på sådan en festdag. Børnene hyggede sig gevaldigt med at kaste sig efter slik og is, der blev kastet fra vognene… Vi blev dog hurtig trætte af menneskemylderet, så efter paraden tog vi ud til en bjergsø med SANDSTRAND ! Hvor vi hyggede og badede… Vandet i søerne er helt rent, da det er forbudt at sejle med andet end elektrisk motor, og Caroline syntes da også, at vandet smagte skønt..

Hører at vejret er blevet godt i Dk, det er nu også dejligt med sommer i stor stil, men husk nu at gemme noget til os, til vi kommer hjem.

Mange bjørnehilsner fra

The Greate Danes

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *