Rejsebrev #4 Australien

12.03.05 – 26.03.05

New zealand blev forladt med maner, vi kastede os ind i flyveren, fløj 3 timer til Sydney, kastede os ud af flyveren; kæmpede os igennem fødevarekontrollen, så igennem imiggrationsmyndighederne og så tolden…det lykkedes uden alt for meget hysteri. Så blev vi mere eller mindre losset ind i en shuttle til Sydney down town, hvor støj, larm og trafik slet ikke kan beskrives. Fra at have rejst stille og roligt rundt i et stille og roligt land i 4 uger, var vi nu havnet i dette inferno af virvar og alt for mange turistattraktioner at skulle overskue de kommende 3 dage. Det var mildest talt et chok.
Da det værste chok havde fortaget sig, tillod vi os at nyde Sydney i fulde drag. 30 grader, sol fra en skyfri himmel, venlige australiere og ikke mindst en fantastisk sejltur ud omkring Harbour Bridge og Operahuset. Det er flottere i virkeligheden. Sydney er virkelig som vi havde forestillet os, en fantastisk by som har alting selvom den er stor, deres transport system er unikt hvilket vi benyttede os af det meste af tiden. Og vi fik spist fisk og is en mas.
Den største dag for Mikkel var nok da vi besøgte Sydney Akvarium. Mikkels eneste og vigtigste grund til at besøge Australien, var at han fik lov til at besøge Nemo ( og dory og flo, og gil og bubbles osv.) Det var et stort øjeblik og hans glædes udbrud blev selvfølgelig dokumenteret af forældrenes knipsende kamera, og ikke mindst af de 5 kinesere der stod ved siden af, og tog flere fotografier af Mikkel end af fiskene:o)

Vi fik vores bil og satte kurs mod vest, hvor Blue Mountain var vores næste mål. Vi nåede lige ud af Sydney så stod det ned i stænger og det gjorde det i tre dage….ja det var regnmagerne der var kommet til Australien….så vi besluttede os hurtig for at køre fra Blue Mountain og 1000 km nordpå til The goldie (guldkysten) for her garanterer de altid godt vejr…lige indtil vi kom så havde de lovet regn hele weekenden:o) Det må simpelthen have været guldregndråber. Altså hvad er vi oppe imod!!!! ….det blev bedre vejr og vi havde nogle dejlige dage i området, hvor vi fik styret badelyst og shoppelyst og ikke mindst fik vi besøgt Seaworld med diverse obligatoriske delfin- og sæl-show.

Apropos dyr, så er her et fantastisk dyreliv. Når solen står op bliver vi glædeligt vækket af papegøjer, kakaduer og skraldgrinende kookaaburra (en fugl som virkelig griner og lyder som om den har det sjovt.) Det gør ikke noget for det er skønt at høre fuglelarm – virkelig noget vi kommer til at savne når vi kommer hjem.
Af andet dyreliv kan nævnes de krybende….det er med livet som indsats hver eneste gang vi går udenfor. Aldrig har jeg set så store edderkopper og hørt om så mange slanger. Er I klar over hvor giftige de er og at nogle af edderkopperne er temmelig aggressive så de ligefrem angriber folk. Den første uge gik med, at jeg var helt hysterisk, og hver gang børnene skulle på legepladsen, måtte jeg lige tjekke det hele igennem. Af en eller anden grund så er det lige pludseligt ikke så vigtigt længere; det er også vældigt belastende at rende rundt at være bange hele tiden, så nu er krybdyrene bare blevet en del af det hele. Jes har da været så sød at købe en bog til mig om de giftige dyr, og der bliver flittigt slået op i den. Men hvis det ikke er en slange eller en edderkop der bider os, så er det en haj i vandet eller et lyn der slår ned, eller et fjernsyn så mon ikke vi har slået koldt vand i blodet på nuværende tidspunkt. (vores fjernsyn som var boltret fast til væggen kom, efter en lettere opbremsning, flyvende igennem bilen og landede heldigvis ved døren. Men det kunne være gået helt galt hvis det havde ramt en af os.)

Vi har bevæget os nord for Brisbane, hvor vi har været i Australia Zoo. Det er den zoo som Steve, the croc hunter, ejer og styrer. Det var en stor oplevelse selvom han ikke var der. Vi fik fodret og kælet med kænguruer, rørt alligatorer, koalaer, slanger, fodret elefanter og set wombat, tasmanske djævler, possums. Vi fik set krokodille show, fugleshow, tigershow, og slangeshow. Området var så stort så vi fik ikke besøgt alle dyrene.

De sidste par dage har vi tilbragt ved Fraser Island, som lægger ved den sydligste del af Great Barrier Reef. Øen besøgte vi igår. Det er en kæmpe ø, som kun består af sand….trods det, har den sin helt egen vegetation, der er alt fra ørken til regnskov. Vi havde booket os ind på en tur i en lille gruppe. Dagen startede med at vi skulle sejle en time på strædet på et skib, eller skal vi kalde det en slags færge, som mere eller mindre lignede noget fra 2. verdenskrig der fragtede soldater og andre ting ind på strandene. Så da vi nåede havnen ( der er ingen havn, kun strand) sejlede færgen med fuld fart på bedste d-dag manér op på stranden, slog klappen ned og ud væltede firhjulstrækkere, folk med kanoer og andet godtfolk. Vi skulle køre rundt på øen i en firhjulstrukket minibus, hvor vi de efterfølgende 7 timer blev kastet rundt i bilen på de mest sandede og bumpede veje man kan tænke sig – det kunne mærkes i ryggen. Der var kun et bil-spor på hele øen, så når vi mødte en bil, så måtte den mindste bakke indtil den kunne knibe sig ind et sted mellem træerne.
Vi fik set skibsvrag, sand blows som er kæmpe store sandbakker, flotte klippeformationer lavet af naturen selv og selvfølgelig i sand. Vi fik set floder, og spist noget lækkert tilberedt fisk på stranden. Vi sluttede af med at bade i en sø med små skildpadder. På sejlturen sad vi på dækket og dagen blev afsluttet med det flotteste torden- og lynvejr ind over land. Der var så meget statisk elektricitet i luften så os med længere hår, havde mildest talt gevaldigt strithår.

Vi er så småt på vej mod revet, dvs. vi skal lige køre 1000 km før vi er hvor det er skønnest. Her havde vi fået tilbud om en tredages bådsejlads på en 102 fods sejlbåd, hvor vi ville komme til at sejle mellem øerne. Vi har dog besluttet at tage endags ture i stedet, for 3 dage på en båd med de to rollinger, bliver vist ikke specielt afslappende i længden, så det må vi have til gode til næste gang vi kommer til Australien.

Hav det dejligt indtil vi skrives igen
Mange hilsner fra
Mikkel, Caroline, Jes og Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *